Behandel anderen zoals ZIJ behandeld willen worden DISC analyse

De DISC-analyse, een krachtige tool om inzicht te krijgen in de gedragsstijlen en communicatievoorkeuren van je medewerkers. Weet je de juiste snaar niet te raken bij je mensen? Of ervaar je als medewerker juist problemen in de communicatie met je collega’s, klanten of leidinggevende? Dan is de DISC-analyse voor jullie gemaakt.

Wat is DISC?

DISC vertegenwoordigt de vier gedragsstijlen waarmee we de persoonlijkheden van mensen specificeren. Met de DISC-methode, analyseren we gedragsstijlen en communicatievoorkeuren van mensen. Met deze kennis bereik je je collega’s beter of verbind je je beter met je leidinggevende of klant.

De analyse:

Identificeert uitdagingen in de communicatievormen.

Signaleert obstakels in de professionele ontwikkeling of loopbaan van werknemers.

Geeft inzichten in de kwaliteiten, valkuilen en communicatievoorkeuren.

Waarom een DISC-analyse?

De DISC-analyse geeft dus inzichten die je helpen je mensen naar een nieuw niveau te krijgen. Tijdens de sessies, verdiepen we ons in de kwaliteiten en groeipunten van je medewerkers, zodat je die optimaal kunt benutten. Ook bespreken we de eventuele uitdagingen in de communicatie met anderen. Door middel van praktische oefeningen, inzichten en feedback, groei je in je vermogen om effectief te communiceren en succesvolle relaties op te bouwen.

Uiteindelijk profiteer je van:

Sterk communicatievermogen.

Betere samenwerkingen met anderen.

Sterke relaties met je collega’s.

Groter succes op zowel professioneel als persoonlijk vlak.

Waaruit bestaat de DISC-analyse?

We vragen je werknemer om een gevalideerde, online vragenlijst in te vullen. Dat duurt ongeveer 20 minuten en kan worden ingevuld op een moment die jullie het best schikt. De antwoorden geven ons uiteindelijk de inzichten die we verwerken in een uitgebreide rapportage. Daarna volgt er een coachsessie, waarbij we werken aan het communicerend vermogen en de ontwikkeling van je medewerker.

Ga voor sterke mensen én resultaten!

Neem direct contact met ons op en ontdek hoe wij je gaan helpen je samenwerking te versterken met je collega’s. Krijg inzichten in het potentieel van je medewerkers, jezelf en leer deze te benutten.