“Een nieuwe toekomst voor je werknemer” Outplacement

Het komt wel eens voor dat je afscheid moet nemen van een werknemer. Wanneer de arbeidsovereenkomst om welke reden dan ook wordt beëindigd, is het van belang om te kijken naar hoe je de overgang zo soepel mogelijk kunt laten verlopen. Een krachtig middel hiervoor is het aanbieden van een outplacementtraject.

Met outplacement geef je jouw werknemer de mogelijkheid om zichzelf opnieuw uit te vinden en een nieuwe richting in te slaan. Door samen te werken met een professionele loopbaancoach, krijgt je werknemer de ondersteuning en begeleiding die nodig zijn om succesvol een nieuwe baan te vinden.

Waarom een outplacement traject?

Dit traject is niet alleen een teken van respect voor de jaren van toewijding die je werknemer heeft getoond, maar het is tevens een investering in hun toekomstige succes.

Het biedt hen de mogelijkheid om:

Hun vaardigheden aan te scherpen

Zelfvertrouwen op te bouwen

Nieuwe carrièremogelijkheden te verkennen.

Door outplacement aan te bieden, laat je zien dat je om het welzijn van je werknemers geeft, zelfs wanneer ze de organisatie verlaten.

De voordelen van ons outplacementtraject

Bij het afscheid nemen van een werknemer is professionele begeleiding essentieel.
Ons programma biedt:

Een vaste loopbaancoach die ruimte biedt voor verwerking van baanverlies en een open blik naar de toekomst creëert.

De medewerker krijgt duidelijke activiteiten om aan te werken, zoals een uitgebreide beroepenoriëntatie, een arbeidsmarktanalyse en voorbereidingen voor het sollicitatieproces.

Begeleiding voor en tijdens het sollicitatieproces, waardoor de medewerker in staat is een representatief en modern CV te creëren en sterke motivatiebrieven te schrijven.

Het uiteindelijke doel is het vinden van een passende baan, waarbij duurzaamheid en ontwikkelingsperspectief voor de toekomst centraal staan.

Ontdek nieuwe kansen

Voordat we aan de slag gaan met het outplacementtraject, plannen we een kosteloos oriëntatiegesprek in met Mirjam, onze NOLOC gecertificeerde loopbaancoach. Dit is tevens een klikgesprek. Samen bepalen we of er een goede match is. Dit is belangrijk voor het positieve verloop van het traject. Is er een match, dan maken we een plan van aanpak.
Na akkoord op het voorstel kan het traject starten. Door middel van persoonlijke sessies, oefeningen en zelfreflectieopdrachten, vergroten we het bewustzijn van je medewerker. We stimuleren het zelfvertrouwen en leren je werknemer waar de kwaliteiten liggen.
Wil je meer weten hierover? Neem direct contact met ons op of vraag een gratis oriënterend gesprek aan.