Ontdek de 6 drijfveren voor meer werkplezier

Drijfveren

Heb je je ooit afgevraagd waarom je bepaalde dingen doet, terwijl anderen iets totaal anders zouden kiezen? Nou, dat heeft alles te maken met jouw drijfveren – diep verankerde motivaties die bepalen hoe je handelt en reageert op de wereld om je heen. En geloof me, ze zijn krachtiger dan je denkt.

De ijsbergmetafoor: het zichtbare en het verborgene

Stel jezelf eens voor als een ijsberg: je zichtbare gedrag, zoals je vaardigheden en kwaliteiten, vormen slechts het topje van de ijsberg. Onder de oppervlakte liggen je drijfveren verborgen, die je acties en keuzes in het leven sturen zonder dat je er misschien bewust van bent.

Jouw drijfveren zijn de drijvende krachten achter alles wat je doet. Wanneer ze worden vervuld, voel je je energiek, voldaan en gemotiveerd om verder te gaan. Maar als ze worden genegeerd of niet worden erkend, voel je je misschien uitgeput en vastgelopen.

De 6 verschillende drijfveren

Het begrijpen van je drijfveren is essentieel. Er zijn namelijk zes verschillende soorten, elk met hun eigen unieke kenmerken en impact op ons gedrag.

  1. Zakelijke drijfveer: Voor sommigen draait alles om het nut van een actie. Als je een hoge zakelijke drijfveer hebt, moet iets een duidelijk nut hebben voordat je in actie komt. Ontbreekt dit nut, dan kan dit leiden tot desinteresse of uitputting.
  2. Theoretische drijfveer: Voor anderen draait het vooral om het vergaren en delen van kennis. Als je een sterke theoretische drijfveer hebt, kom je in actie als er veel vraag is naar het ontwikkelen en delen van kennis. Een gebrek aan deze stimulans kan echter leiden tot verminderde motivatie.
  3. Individualistische drijfveer: Voor sommigen staat keuzevrijheid centraal. Als je een sterke individualistische drijfveer hebt, kom je in actie als je de vrijheid hebt om zelf keuzes te maken. Een gevoel van beperking kan echter leiden tot een gevoel van leegte en energieverlies.
  4. Sociale drijfveer: Voor anderen draait het vooral om het helpen en ondersteunen van anderen, vooral op maatschappelijk gebied. Als je een sterke sociale drijfveer hebt, krijg je energie van het bijstaan van anderen. Een gebrek aan erkenning kan echter leiden tot uitputting.
  5. Traditionele drijfveer: Voor sommigen draait alles om vaste waarden, normen en principes. Als je een sterke traditionele drijfveer hebt, kom je in actie als je waarden worden erkend en nageleefd. Een gebrek aan naleving kan echter leiden tot ontevredenheid en weerstand.
  6. Esthetische drijfveer: Ten slotte is er de esthetische drijfveer, die draait om schoonheid en balans. Als je deze drijfveer sterk voelt, krijg je een energielek als er disbalans is en streef je naar het herstellen van die balans. Het niet kunnen herstellen van de balans kan leiden tot aanzienlijk energieverlies.

Misschien herken je jezelf in een van de zes verschillende soorten drijfveren. Misschien ben je iemand die waarde hecht aan praktische zaken en nuttigheid, of misschien vind je het belangrijk om anderen te helpen en klaar te staan voor de maatschappij. Wat het ook is, jouw drijfveren vormen de kern van wie je bent en wat je motiveert.

De waarde van onderzoek en analyse

Recent onderzoek heeft aangetoond dat er geen direct verband bestaat tussen persoonlijkheid en drijfveren. Maar dat betekent niet dat het begrijpen van je drijfveren niet waardevol is. Integendeel, het kan een geweldige manier zijn om jezelf beter te leren kennen en te ontdekken wat je echt motiveert in het leven en op het werk.

Een uitnodiging tot reflectie en actie

Dus als je je ooit afvraagt waarom je doet wat je doet, waarom je je soms energiek en gemotiveerd voelt en andere keren helemaal leegloopt, overweeg dan eens een diepgaande analyse van je drijfveren. Het kan je helpen bij het vinden van een carrière die echt bij je past en een leven dat je voldoening en energie geeft.

Als je meer wilt weten over hoe een drijfverenanalyse jou kan helpen bij het vinden van een passende carrière of het verbeteren van je werkomgeving, neem dan gerust vrijblijvend contact met me op. Samen kunnen we op ontdekkingsreis gaan naar jouw innerlijke motivatoren en jouw pad naar succes en voldoening vinden.

Wil je meer weten over loopbaancoaching? Vraag ons naar de mogelijkheden.