Loopbaantraject bespreken met je werkgever: 3 tips voor een succesvolle aanpak

Voel je dat het tijd is voor een nieuwe richting in je loopbaan? Merk je dat je energie weglekt en voldoening ontbreekt in je huidige werk? Dan is het tijd om in actie te komen. Maar hoe pak je dit aan? Hoe ga je het gesprek aan met je werkgever over een mogelijk loopbaantraject? En hoe vraag je naar een financiële bijdrage? We hebben de valkuilen en tips voor je op een rijtje gezet om je te helpen op weg naar een vervullende loopbaan.

Valkuilen

  • Wacht niet tot het te laat is. Het is verleidelijk om de ontevredenheid te negeren en door te blijven gaan tot het moment dat je lichaam en geest protesteren in de vorm van burn-out of bore-out. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt om je weg terug te vinden naar voldoening.
  • Dwaal niet rond op vacaturesites in de hoop een magische oplossing te vinden. Het gras lijkt misschien groener aan de overkant, maar een snelle oplossing kan je uiteindelijk weer terugbrengen naar hetzelfde punt van ontevredenheid.
  • Vermijd het maken van veronderstellingen over je vertrek. Hoewel het vertrek een mogelijkheid is, is het belangrijk om open te staan voor interne mogelijkheden die zich kunnen voordoen. Een goede relatie met je werkgever kan leiden tot ondersteuning bij je loopbaantraject.

Tips

  • Neem de leiding over je loopbaan. Toon initiatief en neem het voortouw in het bespreken van je behoeften met je manager of HR. Wees duidelijk over wat je wilt en wees bereid om met voorstellen te komen.
  • Onderneem actie en ontdek wat echt bij je past. Een loopbaantraject kan je helpen om helderheid te krijgen over je interesses en vaardigheden, wat uiteindelijk zal leiden tot meer voldoening in je werk. Werkgevers zijn vaak bereid om hierin te investeren.
  • Onderzoek alle opties. Werk met een professionele loopbaancoach om jezelf beter te leren kennen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken die je anders misschien over het hoofd zou zien.

Het is tijd om het roer van je loopbaan in eigen handen te nemen. Persoonlijk leiderschap is de sleutel. Door assertief, empathisch en praktisch te zijn in je benadering, kun je een vruchtbaar gesprek voeren met je werkgever dat leidt tot een verrijkende loopbaantraject. Geloof in jezelf, weet wat je wilt en laat je niet tegenhouden door twijfels. Jouw professionele groei en welzijn zijn het waard.

Wil je weten hoe we je helpen en wat je mag verwachten van onze aanpak? Neem direct vrijblijvend contact op en plan een gratis kennismaking in. Wil je meer weten over loopbaancoach? Vraag ons naar de mogelijkheden.

NIEUWSGIERIG NAAR HET IDEALE COACHINGSTRAJECT VOOR JOU?

Welke coach en welk traject het beste bij jou passen, hangt af van jouw specifieke doelen. Als gecertificeerde coaches hebben we elk onze eigen specialisaties. Ons aanbod voor individuele coaching is zo ontworpen dat we elke sessie kunnen aanpassen aan onze individuele krachten.

Verlang je naar de wijsheid, ervaring en betrokkenheid van twee coaches met elk hun eigen expertise? Dan is onze 2-op-1 coaching natuurlijk een optie. Wij vormen samen een multidisciplinair duo, waar jij optimaal van kunt profiteren.

NIET ZOMAAR EEN COACH

Ook wij blijven constant in ontwikkeling. We beschikken onder andere over de volgende certificeringen.

WerkEnergieAnalyse_totaal
Noloc-erkend-loopbaan-coach-professional 150x100
disc
logo-stir
Ontwerp zonder titel (50)