10 signalen dat je geen werkplezier meer hebt

10 signalen dat je geen werkplezier meer hebt

Iedereen heeft wel eens een ‘off-day’. Zo’n dag dat je totaal niet lekker in je vel zit en er niets uit je handen komt. Komt dit vaker voor en merk je niet meer blij wordt van werk? Dan is het tijd voor actie.  Van baan veranderen is een grote stap, maar soms wel nodig om weer plezier in je werk te krijgen. Herken jij meerdere van onderstaande signalen? Dan is de kans groot dat jij toe bent aan verandering.  

1. Op zondag heb je buikpijn bij de gedachte aan maandag

Het is vreselijk: op zondagavond heb je al buikpijn bij de gedachte aan maandag. Na een gebroken nacht sleep je jezelf op maandagochtend doodmoe uit bed. Vrijdagmiddag is de beste dag in de week: dan ren je het weekend en vrijheid tegemoet!


2. Je ergert je aan je collega’s

Met de ene collega heb je een betere band dan met de andere. Zit je lekker in je vel, dan kun je daar prima mee omgaan. Maar nu irriteer je je aan meerdere collega’s. Het is zelfs zo erg dat je ze ontloopt. Je reageert emotioneel of hebt gemene gedachtes over hen. 


3. Je bent passief en er komt geen werk uit je handen

Vroeger was je lekker actief en enthousiast bezig op je werk. Alles ging van een leien dakje. Nu merk je dat je steeds meer werk vooruit schuift: je hebt er gewoonweg geen zin meer in. Je werkt met de instelling ‘wat moet, dat moet’. Maar eigenlijk zou je het bijltje erbij neer willen leggen.


4. Je zoekt geen gezelligheid meer met collega’s

Je was altijd de gezelligheid zelve: een praatje bij het koffieapparaat, wandelen met collega’s in de pauze of een borreltje om het weekend in te luiden. Nu zoek je dit niet meer op. ‘Wat een flauwekul al die vrolijkheid en die verhalen van je collega’s’. Tussen de middag eet je liever je boterham op achter je laptop of loopt alleen het centrum in. 


5. Je kijkt uit naar 17.00 uur en de start van het weekend

Om 10 uur ’s morgens kijk je op je horloge en denkt ‘oh nee, nog 5 uur te gaan’. Vervolgens kruipen de minuten, uren en dagen voorbij. Op vrijdag is je beste dag: dan ben je vrolijk en goed gemutst, want het weekend kan beginnen. Nóg erger is het als je van vakantie naar vakantie leeft. Dán duren de dagen pas echt lang. 


6. Je meldt je soms ziek, terwijl je helemaal niet ziek bent

Een baaldag hebben we natuurlijk allemaal wel eens. Maar bij jou blijft het niet bij 1 baaldag: het worden er steeds meer. Het liefst blijf je lekker in bed liggen. In het ergste geval doe je er alles aan om maar niet naar je werk te hoeven gaan en meld je je steeds vaker ziek. 

7. Je verveelt je en krijgt klachten

De uitdaging in je werk is ver te zoeken en je verveelt je regelmatig. Je bent continue ergens anders met je gedachten. Je voelt je zelfs gestrest, omdat het werk zo saai is. Dit uit zich in allerlei lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, spierpijn en buikpijn.


8. Je bent oververmoeid, ook in het weekend

Vroeger was je veel vrolijker en was je vaak in voor leuke en spontane dingen. Tegenwoordig voel je je een wrak. Je hebt het energielevel van een slak en bent niet vooruit te branden. Je geest is moe en sober. Je bent prikkelbaar, raakt snel gefrustreerd en je huilt om het minste of geringste. 


9. Je kunt je moeilijk concentreren

Je vindt het moeilijk om lang je concentratie bij je werk te houden. Je merkt dat je vaak dagdroomt waardoor je je werk niet afkrijgt en soms fout afrondt. Je bent er met je hoofd gewoon niet bij. 


10. Je fantaseert vaak over later

Je beeldt je in hoe het zou zijn als je iets anders zou doen. Iets waar je hart sneller van gaat kloppen en je ogen van gaan stralen. Een job waar je weer waardering krijgt en waar je niet steeds over hoeft te werken. Of verlang je ernaar om eindelijk je ultieme droom waar te maken en je eigen bedrijf op te richten.
 

> Ben jij een werknemer en herken jij je in deze 10 signalen? Bekijk hier wat wij voor je kunnen doen of neem direct contact met ons op.
Of
> Herken jij deze signalen bij jouw werknemers en wil je jouw team weer in topvorm zien? Bekijk onze oplossing of neem direct contact met ons op.


Ga het gesprek aan en blijf jezelf ontwikkelen

Vaak wordt deze voor de hand liggende stap over het hoofd gezien. Bespreek met je leidinggevende waar je tegen aanloopt en geef aan wat je niet fijn vindt in je huidige functie. Vertel wat je graag anders zou zien en hoe. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt! Blijf jezelf ook ontwikkelen. Blijf nieuwe dingen doen, innoveren en uitproberen. Zo blijft je baan leuk en krijg je iedere keer weer een andere invulling en richting.

Kijk uit naar een andere baan of start als zelfstandige

Kom je er niet uit met je huidige werkgever? Neem dan direct actie en ga op zoek naar een andere baan. Als je precies weet wat je wilt, kun je direct gericht zoeken op de verschillende vacaturesites zoals Indeed en Monsterboard of oriënteer je via LinkedIn. Mis jij vooral de vrijheid of heb je een bedrijfsidee dat maar in je hoofd blijft zitten? Dan is het nu tijd om je droom achterna te gaan. Begin voor jezelf. Dat is echt niet zo eng en moeilijk. Je hebt er alleen LEF voor nodig.

Coachen met LEF helpt

Ben jij toe aan een carrière-switch, een stapje omhoog? Of denk je misschien wel aan je eigen bedrijf? Als loopbaancoach helpen wij je regie te (her)pakken op je loopbaan of kansen te onderzoeken als zzp’er. Ons doel is om jou op een praktische manier je drijfveren, kwaliteiten en talenten te laten (her)ontdekken. Samen stippelen we jouw loopbaankoers uit. Wil jij kennismaken? Neem vrijblijvend contact op voor een (digitale) kop koffie. Stuur een mail naar welkom@coachen-met-lef.nl.