Loopbaancoaching Op zoek naar loopbaancoaching?

Coachen met lef is dan voor jou.

Je hebt een mooie of grote droom en je zou dolgraag een eigen onderneming, shop of praktijk willen beginnen. Maar is het ondernemerschap ook wel echt voor jou? Of moet je misschien je dromen op een andere manier waarmaken? Om daarachter te komen is er de loopbaancoaching van Coachen met LEF. Op deze manier leer je of het ondernemen ook daadwerkelijk voor je is.

Loopbaancoach

“Wat moet ik mij hierbij voorstellen?”

Je gaat leren wat het ondernemen inhoudt. Mijn aanpak is erop gericht om je te leren wat je nodig hebt om te ondernemen. Daarbij kijken we dus ook naar eigenschappen, skills, je overtuigingen en je motivaties. Heb je de juiste motivatie? Heb je de juiste eigenschappen of moet je deze nog ontwikkelen? Etc. Loopbaancoaching bestaat uit:

Oefeningen om je aan het denken te zetten.

Systemisch coaching en NLP-coaching.

Sturing, consultatie en advies.

Live coachingsessies.

Meeste trajecten duren maar twee á drie maanden, omdat je hierna alle inzichten hebt en goed kunt bepalen of het ondernemen voor je is weggelegd.

“En waarom dan loopbaancoaching?”

Iedereen kent wel iemand die onderneemt. Je zult regelmatig horen dat er echt veel komt kijken bij het ondernemerschap. Misschien heb je zelf wel een goed idee, maar weet je niet of je wel echt gemaakt bent voor het ondernemen. Je hebt twijfels zoals:

Is ondernemen wel voor mij? Kan ik wel omgaan met de risico’s die erbij komen kijken? En als ik faal, wat zullen mensen dan zeggen?

Wat zullen mensen überhaupt van mijn plannen denken? Gaan mensen mij steunen of zullen ze me voor gek verklaren?

Hoe ga ik in hemelsnaam aan klanten komen? Zullen klanten mij wel geloofwaardig vinden en mij kunnen vertrouwen? Ga ik mijn beloftes überhaupt wel waar kunnen maken?

Deze gedachten kunnen je kans van slagen negatief beïnvloeden. Daarom is het belangrijk handvatten te hebben en te weten wat je moet doen als ondernemer. Het allerbelangrijkste is dat je moet weten of je wel volledig gelooft in je droom en het ondernemerschap.

“Hoe gaan we hierachter komen?”

Dat gaan we doen door een op maat aanpak toe te passen. Loopbaancoaching is namelijk een traject dat voor elk persoon anders is en afgestemd is op wat je nodig hebt, wie je bent en waar je naar toe wilt. Toch bestaat het traject uit een bepaalde visie en daarop passende handelingen. Het traject ziet er als volgt uit:

In de eerste fase nemen we je overtuigingen over het ondernemen onder de loep. Wat is ondernemerschap voor jou? Welke uitdagingen verwacht je? Hoe verwacht je succes te kunnen bereiken? Dit soort vragen zullen we uitvoerig behandelen.

Een ander aspect die we uitgebreid zullen behandelen zijn je persoonlijke eigenschappen. Maar ook de overtuigingen die je hebt over jezelf, je kwaliteiten en skills. Mijn aanpak kent dus een holistisch karakter, waarbij we verder gaan dan alleen het zakelijk aspect. Als ondernemer is het namelijk net zo belangrijk om je persoonlijke situatie en kwaliteiten onder de loep te nemen.

Zodra we dit in kaart hebben gebracht, gaan we het hebben over je dromen en je doelen. Je wilt natuurlijk een duidelijk plan hebben die je gaat brengen naar succes. Daarbij kijken we kritisch naar of je wel om de juiste redenen wilt ondernemen. Hieruit volgt een plan dat bij je past als toekomstige ondernemer.

Door middel van opdrachten gaan we ontdekken of het ondernemerschap wat voor je is. De opdrachten zijn bedoeld om je aan het denken te zetten en te ontdekken welke overtuigingen je dwarszitten. Belangrijke onderdelen zijn het voeren van biografische gesprekken, systemisch onderzoeken en enneagramonderzoeken. Zo krijgen we een goed beeld van je persoonlijke eigenschappen en je karakter.

Wil je meer weten over mijn werkwijze en loopbaancoaching? Neem dan direct contact met mij.

Loopbaancoaching

“Wat gaat loopbaancoaching mij brengen?”

Inzicht, keuzes en actie!

Het loopbaancoachingtraject is bedoeld om je te helpen ontdekken of het ondernemerschap voor jou is. Daarnaast wil je natuurlijk ontdekken of je er de juiste mindset voor hebt. Na het doorlopen van dit traject weet je:

Dat je niet langer meer hoeft te twijfelen aan je eigen skills en kwaliteiten. Daarnaast weet je of het ondernemen wat voor jou is. Je bent zeker van je zaak en je gaat er alles aan doen om successen te bereiken.

Dat je een nieuw plan en handvatten hebt om te beginnen met het ondernemerschap. Met al de inzichten kun je goed bepalen wat je moet doen en ondernemen op de manier die het best bij je past.

Dat je vertrouwen hebt, duidelijkheid hebt en je zeker voelt bij de keuze die je uiteindelijk maakt.

Wil je meer weten over loopbaancoaching? Plan direct een vrijblijvende kennismaking in en laat mij je alles vertellen wat je moet weten over het traject.