Stress voorkomen op de werkvloer Stress de BAAS

Werkdruk zet je medewerkers aan tot handelen. Daarentegen leidt te veel werkdruk tot verlamming, verkramping en overmatige stress. Mensen vallen langdurig uit, je verzuimkosten lopen op, je doelen worden niet behaald. Kortom: lastig voor je personeel én voor jou. Overmatige stress voorkomen is daarom noodzaak.

Waarom stress voorkomen zo belangrijk is

Stel je voor dat je personeelsbezitting optimaal is, hoe makkelijk zou je dan je doelen halen? Door je personeel te leren omgaan met stress, minimaliseer je uitval door een mogelijke burnout. Voorkom stress, leer je medewerkers dealen met hoge werkdruk en signalen van overmatige stress vroeg te herkennen. Zo weet je zeker dat je bedrijf optimaal blijft opereren.

Onze training helpt bij:

Het achterhalen van oorzaken stress.

Het creëren van bewustwording van belemmerende patronen.

Het leren omgaan met stress, angst en piekeren.

Stressbeheersing en het reguleren van emoties.

Stress voorkomen met onze trainingen

Tijdens onze trainingen leren we jou en je medewerkers omgaan met stress. Je leert hoe je het herkent bij jezelf en bij anderen, zodat je een eventuele burnout al vroeg kan voorkomen. Daardoor voorkom je uitval van mensen en hoge verzuimkosten. Door middel van opdrachten, oefeningen en zelfreflecties, werken we toe naar een stressvrij bestaan. Deze interactieve training duurt een dagdeel en zit vol met leerzame, handige oefeningen en tools.

Samen zorgen we voor:

Nieuw vertrouwen bij je werknemers.

Zelfbewust, gemotiveerd en stressbestendig personeel.

Verlaging van het verzuim en minimaliseren we het risico van uitval.

Aan het eind van de training, evalueren we de ontwikkeling van je medewerkers. We geven je tips, advies en geven je personeel extra tools om terugval te voorkomen. Stress voorkomen en het terugdringen van verzuim was nog nooit zo makkelijk.

Praktische informatie

Doorgaans duurt een training 1 dagdeel en is er ruimte voor maximaal 12 personen. De deelnemers krijgen toegang tot hun persoonlijke online omgeving en krijgen een link per e-mail naar de gevalideerde vragenlijst. Het invullen hiervan duurt zo’n 20 minuten. Kandidaten kunnen deze lijst invullen wanneer het hun uitkomt. Tijdens de training ontvangen de deelnemers een persoonlijke rapportage.

De training vindt plaats op een nader te bepalen locatie (in samenspraak met de opdrachtgever). Lunch is optioneel, mocht de training in de middag plaatsvinden en als dat wenselijk is.

DISC-training bevat:

DISC analyse

Max. 12 personen

Duur: 1 dagdeel

Talentontwikkeling bevat:

Drijfveren analyse

Max. 12 personen

Duur: 1 dagdeel

Stresspreventie bevat:

Stress analyse

Max. 12 personen

Duur: 1 dagdeel

Heb je vragen over de inhoud van een training of wil je graag hulp bij het kiezen van het juiste training? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij staan klaar om je met plezier te ondersteunen bij het maken van de beste keuze.