Knokken voor je mensen? Agressietraining

Jouw personeel voelt zich onveilig. Je ziet dat je werknemers altijd alert moeten zijn op gevaren. Je twijfelt of jouw collega’s goed kunnen reageren op een plotseling voorval. Dat is vervelend. Voor je werknemers, maar ook voor jou als werkgever. Het goede nieuws: jouw medewerkers zijn niet enigen. 1 op de 6 werknemers heeft te maken met agressie en geweld op de werkvloer en daarom is een agressietraining een zinvolle investering.

In deze training leren we jouw team, medewerkers en/of collega’s omgaan met intimidatie, stress en agressiviteit. Ze leren diverse vormen herkennen en krijgen handvaten om hierop te acteren. Sta steviger in je schoenen én ervaar meer rust in je hoofd.

Waarom een agressietraining organiseren voor medewerkers?

Je veilig voelen is essentieel. Thuis, maar zeker ook op het werk. In welke sector of functie je ook werkzaam bent, agressie komt helaas steeds vaker voor. Het kan je werkgeluk en plezier verminderen of zelfs leiden tot ziekte.

En dat is voor niemand wenselijk. Met een goede agressietraining kun je dit voorkomen. Leer situaties vooraf juist in te schatten. Zorg ervoor dat jouw werknemers bij een bepaalde actie een goede reactie kunnen geven. Laat ze samen met ons starten met een theoretisch gedeelte en dit daarna meteen toepassen. Een praktische training, die je medewerkers helpt om beter om te gaan met agressie.

Wat leer je tijdens een agressietraining?

Een reactie op een agressieve actie kan soms een situatie laten escaleren. Het is daarom belangrijk om bepaalde handvatten te hebben om situaties vooraf in te schatten en goed te reageren. Voor je werknemers, maar ook voor anderen.

Met onze agressietraining leer je:

Je te weren tegen agressie, stress en intimidatie;

De-escalatietechnieken om vrede te bewaken;

Te bouwen aan zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid;

Je werkgeluk te vergroten.

Iedere training is door ons specifiek afgestemd op de situatie op de werkvloer.
We kijken naar de behoeften van medewerkers, zodat deze training voor het beste resultaat zorgt.

Hoe gaat een agressietraining in zijn werking?

We starten deze training altijd met een theoretisch gedeelte, om daarna zelf aan de slag te gaan. Jij oefent en wij zorgen ervoor dat je het uiteindelijk integreert in je systeem. Dit doen we samen met professionele trainingsacteurs die je voor situaties zetten die bij jou op de werkvloer kunnen voorkomen.

In stappen:

  1. Uitleg theorie. Wat is agressie? Welke soorten agressie zijn er? Hoe kunnen we deze herkennen?

  2. Welke interventies kunnen we hierop inzetten?

  3. Welke mentale tools hebben we die we in kunnen zetten om ons gedrag te beïnvloeden? Hoe zetten we deze in?

  4. Vaardigheid oefenen. Het oefenen van de interventies om de theorie scherp te krijgen.

  5. Praktijkoefeningen met acteur. Oefeningen waarbij een interventie wordt geoefend. Een acteur laat vooraf afgesproken gedrag zien en cursist zet afgesproken interventie in om te de-escaleren.

  6. Scenario’s trainen met acteur. Scenario’s die aansluiten op de doelgroep waar de training aan gegeven wordt. Praktijkvoorbeelden zijn bij de intake aangedragen.

Coach Sander van den Brandt

Wie is trainer Sander

Als ex-lid van een speciale eenheid weet ik als geen ander hoe je moet presteren onder druk. Omgaan met stress, druk en agressiviteit is mij niet onbekend. Een specialisatie die ik ook meeneem tijdens mijn trainingen.

Daarnaast ben ik vijf jaar leidinggevende geweest bij justitie. Ook op deze posities heb je te maken met agressie. Vaak minder zichtbaar aan de oppervlakte, maar het is er wel degelijk. Intimidatie en agressie in andere vormen komen hierdoor ook aan bod tijdens onze training.

Mijn missie is dat iedereen zichzelf op de eerste plaats zet. Ook op dit onderwerp: omgaan met agressie. Je mentale weerbaarheid levert hier een grote bijdrage aan. Jij bepaalt waar jouw grenzen liggen. Jij bepaalt hoe je de situatie aan gaat pakken. De regie heb jij zelf in handen. Deze regie heeft invloed op je zelfvertrouwen en zelfs op de rest van je leven.

Meld je aan

Wil je meer weten over deze training? Neem dan contact met ons op voor een gratis oriëntatiegesprek. We vertellen je graag hoe wij je gaan helpen.